Gode råd om drikkevandet

Vær opmærksom på, at vandets kvalitet kan være dårligere, når vandet har stået stille i rørene natten over. Brug derfor de første par minutters vand fra vandhanen til vask, skylning eller lignende og drik først vandet, når det er blevet koldt.

Undgå vandspild – lad ikke blot vandet løbe uden at bruge vandet.

Hav altid frisk og koldt vand i køleskabet. Det er ofte den lave temperatur, som giver en større fornemmelse af frisk vand. Fyld evt. dagligt en kande med vand og stil den i køleskabet. Så har du altid frisk vand til at drikke, uden at skulle lade vandhanen løbe og vente på koldt vand.

Vandet udvindes på vandværker, hvor mange aktiviteter fra industri, landbrug og private boligområder kan true grundvandet. Det er vigtigt, at vi alle er med til at værne om grundvandet, så vi også i fremtiden kan indvinde rent grundvand.

Vi opfordrer dig til at
  • Undgå at bruge pesticider (sprøjtemidler)
  • Undgå at spilde olie, kemikalier m.m. på jorden
  • Spare på vandet

Vandingsforbud

Da grundvandsreserverne er begrænsede, beder vi alle hjælpe med til at spare på vandet.

Der er vandingsforbud om sommeren, når det begynder at blive meget tørt. Det betyder at du ikke må vande din græsplane. Vanding i øvrigt i sommerperioden skal så vidt muligt ikke foretages i dagtimerne.

Græsplæner i idrætsanlæg er undtaget herfra, de må dog ikke vandes i dagtimerne fra kl. 10.00 til kl. 15.00.

Begrænsningerne gælder alle ejendomme tilsluttet HTK Vand, herunder de 5 midlertidigt tilsluttede private vandværker: Høje Thorstrup Vandværk, Hedehusene Østre vandværk, I/S Vestre Vandværk og I/S Sengeløse og I/S Fløng Vandværk.

HTK Vand A/S orienterer via hjemmeside og lokalavisen, når forbuddet træder i kraft

Drikkevand.jpg
HTK Forsyning A/S
Lervangen 35 D
2630 Taastrup
Tlf. 70 20 51 20
htkforsyning@htkforsyning.dk
Åbningstider
Mandag - torsdag
08.00 - 15.00
Fredag
08.00 - 12.00

Denne hjemmeside bruger cookies

Ved at lukke dette vindue accepterer du vores brug af cookies, som vi bruger til at indsamle oplysninger, der forbedrer brugeroplevelsen.
Læs mere her.